Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

24-28 februari 2020

Jeugd Parlement Jeunesse

Van 24 tot 28 februari 2020 vond de twaalfde editie van het Jeugd Parlement Jeunesse plaats in de Senaat.
Meer dan honderd jonge Belgen tussen 18 en 25 jaar oud kregen de kans om deel te nemen aan een volledige, realistische en drietalige onderdompeling in het Belgische wetgevingsproces.
Ze bespraken 4 wetsvoorstellen over diverse thema's: kernenergie uitfaseren, NMBS hervormen, voorspellende rechtvaardigheid in ons rechtssysteem invoeren en de inrichting van een federaal kiesdistrict en een burgersenaat.
Fotoreportage

~ ~ ~

19 oktober 2019

Place aux enfants

Place aux enfants organiseert elk jaar, in de Senaat, een halve dag voor kinderen van 8 tot 12 jaar om hen op een leuke manier aspecten van burgerschap bij te brengen. Dit jaar staat het thema klimaat centraal.
Fotoreportage

Meer events