Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

4 - 8 maart 2019

Jeugd Parlement Jeunesse

Tijdens de Krokusvakantie kwamen 130 jongeren tussen 18 en 25 jaar samen in de Senaat voor de vijfdaagse parlementaire simulatie van het Jeugd Parlement Jeunesse.
Tijdens een goed uitgewerkt rollenspel (met uiteraard de parlementsleden; maar ook ministers, journalisten, tolken en een Raad van State) bogen de jongeren zich op een zeer waarheidsgetrouwe wijze over de problematiek van het drugsgebruik, de hervorming van de gevangenisstraffen, de uitbreiding en aanvulling van de ethische wetgeving en de oprichting van een investeringsfonds voor bedrijven.
Fotoreportage

~ ~ ~

11 november 2018

Wapenstilstand

400 oud-strijders, leden van vaderlandslievende verenigingen en kinderen van 10 tot 12 jaar hebben op 11 november in het Federaal Parlement Wapenstilstand herdacht. Het is precies 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog werd beëindigd.
De Vives-hogeschool zorgde voor een opvoering over de oorlog, Olivier Van der Wilt plaatste het gebeuren in zijn historische context en de heer Coppieters 't Wallant gaf zijn getuigenis uit WO II.
Fotoreportage

Meer events