Kinderen, jongeren en de Senaat

De Senaat zet geregeld zijn deuren open voor kinderen en jongeren. Elk jaar kan het Scholierenparlement er terecht, vullen de kinderen van Place aux enfants het halfrond en bezet het Jeugd Parlement Jeunesse de wandelgangen en vergaderzalen. Door rollenspel en discussie maak je daarbij concreet kennis met de werking van het parlement en het samenleven als burgers.
Kinderen en jongeren nemen ook deel aan de jaarlijkse herdenking van Wapenstilstand op 11 november.
En natuurlijk zijn ze, samen met hun ouders, meer dan welkom op 21 juli, nationale feestdag en opendeurdag in het federaal parlement.

Hier vind je een overzicht van de voorbije events.

~ ~ ~

4 mei 2018

Scholierenparlement in de Senaat

Meer dan 500 jongeren waren voor 1 dag te gast in de Senaat, de Kamer en het Vlaams Parlement. Het was het slotmoment van het KRAS-project. Dit is een rollen- en discussiespel waarbij honderden jongeren uit Vlaanderen en Brussel een jaar lang debatten voeren. Jeugddienst Globelink wil hiermee jongeren stimuleren om zich te verdiepen in een actueel thema vanuit een mondiale invalshoek.
Dit jaar was dat thema migratie. Onder de toepasselijke naam Plenum (b)XL bracht de slotdag in Brussel de 6 regionale groepen samen voor commissievergaderingen, gesprekken met experten en de plenumvergadering. In de Senaat kreeg het migratietraject zelf aandacht.
Fotoreportage

~ ~ ~

15-16 maart 2018

Europees Jongerenparlement

Op donderdag 15 en vrijdag 16 maart kwam het Europees jongerenparlement van Belgiƫ samen in het halfrond van de Senaat.
90 leerlingen uit het zesde middelbaar afkomstig uit 8 scholen uit Vlaanderen en Walloniƫ debatteerden over thema's als euthanasie, Cataloniƫ, gendergelijkheid, voedselveiligheid, pesten en hernieuwbare energie. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de banden tussen de gemeenschappen via de nodige teambuildingactiviteiten nauwer aangehaald.
Fotoreportage

Meer events